διαδήλωση στη ρουμανία stand up for europe παναγιώτης κορφοξυλιώτης

Διαδήλωση στη Ρουμανία – Stand up for Europe – Παναγιώτης Κορφοξυλιώτης

Αυτοί που βλέπετε στη φωτογραφία δε παρεβρίσκονται στη συναυλία κάποιου δημοφιλούς καλλιτέχνη της Ρουμανίας. Είναι Ρουμάνοι πολίτες που προχώρησαν σε διαδήλωση στη Ρουμανία με hashtags: Stand up for Europe & Rise Up. Κάποια στιγμή 250.000 κινητά άναψαν ταυτόχρονα στο Βουκουρέστι ωστε οι διαδηλωτές να δηλώσουν τη αντίθεση τους στη διαφθορά.

Άισθηση, έκανε το πλήθος των ευρωπαικών σημαίων που κρατούσαν οι διαδηλωτές, η ταυτόχρονη συμμετοχή σε δεκάδες πόλεις της Ρουμανιας και τα πανό που έγραφαν:

«ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Στη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έκλειναν μόνο το ένα ρευμα κυκλοφορίας, σεβόμενοι τους συμπολίτες τους και τους έχοντες ανάγκη να κινηθούν εκείνη την ώρα. Η φωτογραφία που ακολουθεί, αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πολιτισμού των Ρουμάνων πολιτών:

διaδηλωση ρουμανια taxbg παναγιωτης κορφοξυλιώτης stand up for europe
Φωτογραφία από την ειρηνική διαδήλωση στη Ρουμανία- Taxbg

Όταν πληροφορήθηκα για τη διαδήλωση αυτή δε μπόρεσα να μη θυμηθώ πριν χρόνια τις διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ΥΠΕΡ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ούτε δυσκολεύτηκα να φέρω στο μυαλό μου τις ελληνικές διαδηλώσεις, τα «ελληνικά» αιτήματα και τις μολότωφ να φωτίζουν την Αθήνα αντί κινητών….

Χιλιάδες άνθρωποι στη Ρουμανία, βγήκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικές πόλεις για να διεκδικήσουν την ευρωπαική πορεία της χώρας τους! Διαδήλωσαν κατά της διαφθοράς και ζήτησαν ένα ευρωπαικό κράτος!

Την ίδια ώρα, εμείς, επιλέγουμε σαν αιτήματα χρήματα από δανεικά, μη ανταποδοτικές συντάξεις, θεσεις εργασίας (αργομισθίας) χωρις αντικείμενο, βρίζοντας τους εταίρους μας, αποκαλώντας τους τοκογλύφους και καίγοντας σημαίες της Ε.Ε.

Δε χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να βρούμε την αλήθεια! Είναι παντού γύρω μας! Όταν ο υπάλληλος της εφορίας βρίζει τον πολίτη που καταθέτει πινακίδες αποκαλώντας τον «λαμόγιο» που δε μπορεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν ο 50ρης συνταξιούχος θεωρεί πως δούλεψε και πλήρωσε τη σύνταξη των 1.300 ευρω και όλοι μας ζητάμε να πληρώσει πάντα «κάποιος άλλος», χαμογελώντας μόνο όταν το δούμε να καταστρέφεται στο τέλος, βλέπουμε τη μία και μόνη αλήθεια:

Είμαστε ένα έθνος ζηλόφθονων, οικονομικά αναλφάβητων μισανθρώπων με αυξημένες τάσεις κτηνώδους ατομικισμού. Δεν αγαπάμε τίποτα γύρω μας. Ούτε τη περιουσία μας, ούτε τα παιδιά μας, ούτε τη χώρα μας! Φυσικά υπάρχει ένας άρρωστος εθνικισμός σε κάποιους που πιστευουν πως είμαστε ο περιούσιος λαός και το κέντρο του σύμπαντος, αλλά αυτοί είναι που σιωπούν μαζί με τους άλλους, όταν καίγονται δρόμοι, περιουσίες, πανεπιστήμια, μέσα μαζικής μεταφοράς πληρωμένα από τους φόρους μας.

Δεν είναι κακό να αγαπάμε τη χώρα μας…

Αλλά να την αγαπάμε όταν το αξίζει! Και οι έννοιες όπως «χώρα» και «κράτος» δεν είναι γενικές και αόριστες! Η χώρα και το κράτος είμαστε εμείς. Οι πολίτες συνθέτουν μία κοινωνία και όχι οι πολιτικοί. Υπό αυτή την έννοια και βλέποντας διαχρονικά τι ζητούν τα κράτη που πέρασαν από τον κομμουνισμό και τη καταρευση του, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο τριτοκοσμικοί είμαστε σαν λαός.

Όταν σε άλλα κράτη ζητάνε ίσες ευκαιρίες, χαμηλή φορολογία, ελεύθερη αγορά, ευρωπαική πορεία, πάταξη της διφθοράς, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, στην Ελλάδα, ζητάμε κράτος και ξανά κράτος. Δε «το κάνουν απλά κάποιοι»! Εσυ και εγώ το κάνουμε! Τα 3/4 του πλυθησμού, θέλουν να ζήσουν εις βάρος των υπολοίπων… Ο νόμος για τα ΤΑΞΙ τον τελευταίο μήνα που απαγορευει σε ιδιωτικές εταιρείες να να προσφέρουν φθηνότερες ποιοτικές υπηρεσίες στο καταναλωτή, το επιβεβαιώνει.

Φυσικά, τα παραδείγματα είναι πολλά…. Πάντα κάποια συντεχνία, «αντιστέκεται»! Σε τί αντιστέκεται όμως;

Στις εξελίξεις! Στο μέλλον! Στη παγκοσμιοποίηση!

Επιτίθεται με παράλογες απεργίες στη τσέπη της και στο μέλλον των παιδιών της…

Επιτίθεται στον καταναλωτή που υποτίθεται πως θελει να εξυπηρετεί…

Χιλιάδες κόσμος φευγει καθημερινά και ο συνδικαλιστής απεργός της ΔΕΗ π..χ. χαίρεται που το παιδί του έφυγε να δουλέψει στη Γερμανία ή στην Αγγλία. Το ποιος θα μείνει να εργαστεί γι αυτόν, δεν τον ενδιαφέρει!

-Γλύτωσε το παιδί, αναφέρει με χαρά στους οικείους του…

Σωστά… Το παιδί γλύτωσε! Εσύ να δούμε πότε θα γλυτώσεις…. Αν δεν υπήρχε τετοια γραφειοκρατία στην Ελλάδα για την αλλαγή φορολογικής κατοικίας,  τα νούμερα θα σε τρόμαζαν… Καθημερινά, νέα παιδιά ιδρύουν εταιρείες στο εξωτερικό γιατί δε τους αφήνεις χώρο και οξυγόνο! Τους τσάκιζουν για να πληρώνουν εσένα….

Η διαδήλωση στη Ρουμανία θα έπρεπε να μας προβληματίσει και να μας κάνει να κοιταχτούμε στο καθρέφτη. Φυσικά εκείνη την ώρα θα έπρεπε να μη μας αρέσει αυτό που θα δούμε και να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε…

Stand up for europe το hashtag για τη διαδήλωση στη Ρουμανία. Την ίδια ώρα που η χώρα καλπάζει από ανάπτυξη οι πολίτες εντόπισαν τα «κακώς κείμενα» και ζητούν μείωση της διαπλοκής και της διαφθοράς! Εμείς ζητάμε…. ΛΕΦΤΑ!

Θυμάμαι όταν μίλησα με έναν από τους διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» πέρυσι και του πρότεινα να κάνουμε μία πολιτισμένη διαδήλωση όπως η διαδήλωση στη Ρουμανία:

1. Να μείνουμε στα πεζοδρόμια και ας φτάναμε μέχρι το παγκράτι! Να καλούσαμε τον κόσμο να κατέβει σε όλη την Ελλάδα, μπροστά στις εισόδους των σπιτιών τους αν δε μπορούσε να παρευθεθεί στο Σύνταγμα….

2. Να έχουμε τα αιτήματα που πραγματικά χρειάζεται η χώρα! Μείωση φόρων, μείωση γραφειοκρατίας, ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί!

Οι απάντηση που πήρα για το πρώτο ήταν:

-Στην Ελλάδα, αν δε κλείσεις δρόμους να κάνεις εντύπωση, δε καταφέρνεις τίποτα!

Για το δεύτερο:

-Στην Ελλάδα δε μπορείς να κατέβεις με τέτοια αιτήματα!

Προσέξατε πως ξεκίνησαν οι δύο αυτές απαντήσεις; «Στην Ελλάδα»…. Όμως φίλε μου εγώ δε θέλω αυτή την Ελλάδα… Ονειρευομαι μία άλλη…

Αχ Ελλάδα… Πήρες αναλφάβητους ανθρώπους από τα βουνά, κράτησες ΟΛΑ τα άσχημα από τον καπιταλισμό, τον Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό, τα έκανες έναν αχταρμά και τώρα σου φταίει η Ευρώπη, η Παγκοσμιοποίηση και όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα…

Κρίμα…

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *