Μπάμπης : Ο Μπάμπης δημόσιος υπάλληλος | Π.Κορφοξυλιώτης - Taxbg

Ο Μπάμπης δημόσιος Υπάλληλος. Γράφει ο Παναγιώτης Κορφοξυλιώτης για την Taxbg.

Ο Μπάμπης χασμουρήθηκε προχωρώντας στο διάδρομο της ΔΟΥ Κύμης, και με το άλλο χέρι του έπιασε τη μέση του τεντώνοντας το υπέρβαρο κορμί του. Δεν υπήρχε τρόπος για τον Μπάμπη να καλύψει το στόμα του την ώρα που χασμουρίοταν γιατί το άλλο του χέρι ήταν απασχολημένο κρατώντας ένα φάκκελο. Προχωρώντας αργά και βαριεστημένα κοίταξε το εμπρός μέρος του φακέλου μηχανικά και προσπάθησε να διαβάσει τι γράφει.

-Τι κάνεις ρε μαλ@κ@! Μονολόγησε χαζογελώντας. Τώρα στα 50 θα μάθεις να διαβάζεις;

Έφτασε στο γραφείο της Σούλας και της άφησε το φάκελο που ο Αντρέας ο συναδελφός του του είχε ζητήσει να της πάει. Η Σούλα έβαφε τα νύχια της και μίλαγε στο τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τα ακουστικά.

-Μισό λεπτό Καίτη μου, γιατί έχω δουλειά είπε στο τηλέφωνα και μετά απευθύνθηκε στον Μπάμπη, φανερά ενοχλημένη:

-Αυτό εδώ τι μου το έφερες; 12:20 πήγε! Δε βλέπεις οτι έχω δουλειά;

-Τι να σου κάνω εγώ; Ο Αντρέας μου είπε να στο δώσω!

-Να το πάρεις πίσω και να μου το φέρεις άυριο! Δε θα πεθάνουμε για τα λαμόγια τους φοροφυγάδες, ειπε η Σούλα φυσώντας το μανόν να στεγνώσει στο δεξί της χέρι.

-Έλα Καίτη μου, ναι, τίποτα! Νομίζουν πως είμαστε σκλάβοι εδώ να δουλευουμε όποτε θέλουν αυτοί! Για πες; Και τι άλλο σου είπε η Γιωργία για τον άχρηστο που πήγε και παντρέυτηκε;

Ο Μπάμπης απομακρύνθηκε από το γραφείο της Σούλας περνόντας μπροστά από ένα άδειο γκισέ, που ένας πολίτης περίμενε υπομονετικά.

-Συγνώμη, κύριε;

Ο Μπάμπης κατά περίεργο τρόπο γύρισε φανερά ενοχλημένος.

-Μήπως μπορείτε να με εξυπηρετήσετε;

-Δεν είναι το γραφείο μου εδώ κύριε!

-Ναι αλλά περιμένω μισή ώρα εδώ και δεν έχει έρθει κανένας!

-Αύριο κύριε! του απάντησε περισσότερο ενοχλημένος ο Μπάμπης. Πήγε 12:30! Δε ξέρετε γράμματα να διαβάσετε τι λέει στη πόρτα; είπε ο Μπάμπης γυρνώντας τη πλάτη του και μονολογώντας πρόσθεσε:

-Τα λαμόγια… Έρχονται και παραδίδουν πινακίδες να μη πληρώνουν και μετα μας κόβουν εμάς τους μισθούς! Βρε φυλακή έπρεπε να τους βάλουν όλους! Φοροφυγάδες όλοι τους!

Ο Μπάμπης δεν είχε πάει ούτε δημοτικό. Παρόλαυτά είχε καταπληκτικό βιογραφικό. Ήταν αφισσοκολητής του ΠΑΣΟΚ τις χρυσές εποχές του άρχοντα Ανδρέα! Ο Μπάμπης διορίστηκε σαν υπάλληλος γραφείου στη ΔΟΥ Κύμης. Το ότι δεν ήξερε να γράφει το όνομα του ήταν άνευ σημασίας και γι αυτόν που μεσολάβησε ωστε να διοριστεί όπως και για το προιστάμενο και τους συναδέλφους του.

Ο Μπάμπης χασμουρήθηκε ξανά και αφου με μία γρήγορη κίνηση (η μοναδική γρήγορη κίνηση που έκανε εκείνη τη μέρα) βεβαιώθηκε πως δεν είναι κανείς στο διάδρομο, “αερίστηκε” και συνέχισε προχωρώντας αργά για να επιστρέψει τον φάκελο της απασχολημένης Σούλας, πίσω στον Ανδρέα…

-Ανδρέα, η Σούλα έχει δουλειά! Μου είπε να της τον πας άυριο!

-Ε, πάρε τον στο γραφείο σου να της τον δώσεις αύριο πρωί!

-Ρε Ανδρέα αφού ξέρεις πως έχω πρόβλημα! Αν μαζεύω φακέλους στο γραφείο πως θα τους ξεχωρίσω μετα;

-Καλά! Πάω να φύγω του λέει ο Ανδρέας! Αν έρθει κανένας, πες του να έρθει αυριο. Μη ξεχάσεις στις 15:00 να χτυπήσεις και τη δική μου κάρτα! Άντε καλό απόγευμα.

-Επίσης απάντησε ο Μπάμπης, πηγαίνοντας στο γραφείο του και κλείνοντας πίσω του τη πόρτα.

-Ναι καλά, που θα δουλεύω μόνο εγώ εδω μέσα! Μονολόγησε ο Μπάμπης και έπεσε στο καναπέ του γραφείου του ωστε να είναι “φρέσκος” το απόγευμα.

-Μας έχουνε πεθάνει εδώ μεσα! Άντε να βγούμε στη σύνταξη να ησυχάσουμε… Αλλά έτσι όπως τα πάνε, συντάξεις Βουλγαρίας θα μας δώσουν. Έ ρε και να ήμουν υπουργός μια μέρα να δείτε τι θα έκανα σε όλα τα λαμόγια που δε θέλουν να πληρώνουν φόρους!

σ.σ. Αν και ο Μπάμπης, είναι φανταστικός χαρακτήρας, όπως η Σούλα και ο Ανδρέας, καθώς και η κατάσταση στην εφορία της Κύμης, θα είχε ένδιαφέρον αν κάποιος πολιτικός, δημοσιογράφος ή ακόμα καλύτερα εισαγγελέας (λέμε τώρα) που μας διαβάζουν, έλεγχε, αν υπάρχει κάποιος Γιάννης στην εφορία της Κύμης που όντως δε ξέρει να γράψει το όνομα του, πρώην αφισσοκολητής του ΠΑΣΟΚ και είναι υπάλληλος γραφείου όπως με πληροφόρησε μόνιμος κάτοικος της Κύμης η κα Ε.Β. Επαναλαμβάνω όχι διορισμένος κηπουρός ή ελαιοχρωματιστής! Υπάλληλος γραφείου, δλδ εφοριακός!

Κρίμα δεν είναι να τους πετάξουμε στο δρόμο;

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Θέλετε να διαβάσετε τα παλαιότερα ‘αρθρα του Μπάμπη; Επισκεφτείτε το πρώτο μας blog.