Πρόγραμμα νέας δημοκρατίας Πρόγραμμα νδ programma nd programma neas dimokratias

Πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας – Πρόγραμμα ΝΔ – Λύση ή χειρότερος εγκλωβισμός;

Πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας – Πρόγραμμα ΝΔ. Πριν 2 χρόνια, γράφτηκα στη Νέα Δημοκρατία μόνο για να ψηφίσω τον Κυριάκο. Τον ενθουσιασμό των πρώτων μηνών, τον διαδέχθηκε η δυσανασχέτηση και πάνω από όλα η απορία: -Που πήγε ο μεγάλος μεταρρυθμιστής που ψηφίσαμε; Άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία συνεντευξή του να απαντά σε αυτή μου την ερώτηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

-Είναι διαφορετικό όταν είσαι μοναχικός καβαλάρης και διαφορετικό όταν είσαι πρόεδρος μίας μεγάλης παράταξης.

Όμως με αυτή την απάντηση, μου γεννήθηκαν και άλλη απορία όπως αυτή:                – -κ. Μητσοτάκη, γι αυτό το λόγο δε σας ψηφίσαμε; Για να αλλάξετε αυτή τη μεγάλη παράταξη και να βγάλετε τη χώρα από το τέλμα;

-Μη μιλάς μου έλεγαν… Περίμενε τη ΔΕΘ και εκεί θα δεις το πρόγραμμα με τα νούμερα που ζητάς. Περίμενα, παρόλο που έκπληκτος είδα να μου αποστέλεται από τον ήδη 6 μηνών πρόεδρο της μεγάλης “δεξιάς” παράταξης, ηλεκτρονικά αρχές καλοκαιριού του 2016, μία δημοσκόπηση με ερωτήματα όπως:

-Πως πιστευετε πως το κράτος πρέπει να αυξήσει τα έσοδα του;

 1. Με μειώσεις μισθών και συντάξεων;
 2. Με αύξηση φόρων;

Ήρθε το φθινόπωρο και η ώρα της ΔΕΘ και ακούω το πρόγραμμα. Όμως έλειπαν τα νούμερα! Πρόγραμμα νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό ή ευχολόγιο; Δεν άκουσα λέξη για το ασφαλιστικό, παρα μονάχα για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που τον είχε αυξήσει αυτή η κυβέρνηση και μείωση της φορολογίας από το 29% στο 20% σε βάθος διετίας.

Κουβέντα δεν ακούστηκε για:
 • Ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων
 • Την “έκτακτη” εισφορά αλληλεγγύης
 • Το “προσωρινό” τέλος επιτηδεύματος
 • Τον 24% ΦΠΑ
 • Τον επαίσχυντο ΕΦΚΑ που στοχοποιεί τους συνήθεις αιμοδότες που δηλώνουν από 30.000+
 • Όλους τους έμμεσους φόρους που κάνουν τα πάντα γύρω μας ακριβότερα
 • Φόρους στο ρευμα και τα καύσιμα

Τα ισοδύναμα δε, που βρήκαν οι 3.000 εθελοντές που δούλευαν “νυχθημερόν” ήταν εξοικονόμηση πόρων από τη γραφική ύλη! (μελάνια εκτυπωτών και κόλλες Α4). Βέβαια 6 μήνες μετά, η αύξηση των μελανιών κατα 75% στην Ελλάδα, πιθανότατα κατερρευσε και αυτό το μεγαλεπίβολο σχέδιο του Κυριάκου και των 3.000 εθελοντών!

Περίμενε μου έλεγαν και το 2017! Ετοιμάζουμε πρόγραμμα νέας δημοκρατίας! Ετοιμάζουμε πρόγραμμα ΝΔ με νούμερα και ισοδύναμα! Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος εκτός από την υποσχεση του πως δε θα μειώσει καμμία σύνταξη, μισθό και δε θα απολύσει κανέναν Δ.Υ, ήταν αυτό:

Πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας – Πρόγραμμα ΝΔ

1. Επανεκκίνηση της οικονομίας – Ευκαιρίες για όλους:
-Χαμηλότερη φορολογία
-«Οικονομία στο Κράτος»
-Μεγαλύτερη χρήση των Ηλεκτρονικών Συναλλαγών
-Ισχυρό «αναπτυξιακό σοκ»
-Δεύτερη ευκαιρία για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

2. Απελευθερώνοντας τη δυναμική των Ελλήνων:
-Πρωτογενής Τομέας – Η Ελλάδα παράγει ξανά
-Τουρισμός – Η Ελλάδα το πιο δυνατό brand στην Ευρώπη
-Ναυτιλία – Η χώρα μας ακόμα πιο ισχυρή παγκοσμίως
-Ενέργεια – Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο
-Περιβάλλον – Η προστασία του μπορεί να γίνει καταλύτης ανάπτυξης.

3. Εκπαίδευση για όλους, αντάξια των προκλήσεων της εποχής:
-Προσχολική αγωγή – Κανένα παιδί χωρίς θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό
-Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση – Σύγχρονο και δημιουργικό σχολείο
-Επαγγελματική Εκπαίδευση – Αλλάζουμε τα στερεότυπα
-Ανώτατη Εκπαίδευση – Η Ελλάδα διεθνές κέντρο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

4. Το Κράτος γίνεται επιτέλους αποτελεσματικό και ανταποδοτικό για τον πολίτη

5. Ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης

6. Περισσότερη διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς

7. Έμπρακτη αλληλεγγύη σε αυτούς που την έχουν ανάγκη:
-Άμεσες Παρεμβάσεις στην Υγεία
-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
-Δομές κοινωνικής φροντίδας
-Βελτίωση του καθεστώτος των εγκαταλελειμμένων παιδιών, της αναδοχής και της υιοθεσίας.

8. Σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο για τον εθελοντισμό

9. Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές

10. Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

11. Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Πηγή: 

Φυσικά όπως προανέφερα, δεν υπάρχει λέξη για το ασφαλιστικό, ή για το πως θα προκληθεί το “επενδυτικό σοκ”! Είναι ευχολόγιο και όχι πρόγραμμα. Γιατί όταν λες πως θέλεις κάτι αλλά δεν έχεις σχεδιάσει το πως θα το πετύχεις, αυτό λέγεται ευχή και όχι πρόγραμμα ή στόχος! Όμως Ας δούμε τα νούμερα:

Αν ένας επιχειρηματίας έχει ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδα και κάνει το “τραγικό λάθος” να χτυπήσει μία απόδειξη 100 ευρώ στη ταμειακή, 86 ευρω ακριβώς, θα πάνε στο κράτος!

Υπάρχει κάποιος σώφρον άνθρωπος εκεί έξω που πιστεύει πως μειώνοντας κατά 9% τη φορολογία αφήνοντας όλα τα άλλα όπως έχουν θα προκληθεί στη χώρα επενδυτικό Σοκ; Φυσικά και όχι!

Οι εξωκοινοβουλευτικοί νεοδημοκράτες που ελπίζουν σε μία θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, διαδίδουν -με πληροφορίες “εκ των έσω”- φήμες για μυστικά σχέδια, για φορολόγηση των πρόωρων συνταξιούχων, για κλείσιμο οργανισμών και άλλες αστειότητες!

Γιατί σωπαίνει;

Λένε πως αν μιλήσει, θα συσπειρώσει 4.000.000 Δ.Υ και συνταξιούχους γύρω από τον Σύριζα! Όμως… Για καθίστε κ. πρόεδρε γιατι έχω και άλλη μία ερώτηση:

Αν δεχθώ πως έχετε ένα μυστικό σχέδιο που θα εφαρμόσετε μετεκλογικά, το οποίο γνωρίζει και η κουτσή Μαρία η 50άρα συνταξιούχος με το ανήλικο τέκνο 17 ετών, για ποιο λόγο να σας ψηφίσει και να μη συσπειρωθεί μαζί με τους ομοίους της ούτως ή άλλως γύρω από τον Σύριζα; Αυτό το “μυστικό σχέδιο” το γνωρίζει υποτίθεται όλη η Ελλάδα!

Επικαλείστε για την ανάπτυξη, 9% μείωση της φορολογίας όταν όλα τα Ευρωπαικά κράτη μειώνουν φόρους συνεχώς:
 • Βουλγαρία 10%
 • Κύπρος 12.5%
 • Ολλανδία 4% (για πωλήσεις εκτός Ολλανδικού εδάφους)
 • Εσθονία 20% με 1.150 ευρώ το μήνα αφορολόγητα.
 • Ιρλανδία 6.5-12.5%
 • Ελβετία 15%
 • Ρουμανία 1-3% επί του Τζίρου χωρις ασφαλιστικές εισφορές!

Και να σημειωθεί πως αυτά τα κράτη δεν έχουν καθόλου γραφειοκρατία, έμμεσους φόρους, ΚΑΑΔ και γενικά οτιδήποτε θεωρούμε ως “πραγματικότητα στην Ελλάδα…

Τέλος μας λέει το πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας – Πρόγραμμα ΝΔ πως δε θα απολύσει κανέναν Δ.Υ αλλά θα τους μετακινήσει! Που ακριβώς; Εκεί που πάσχει ο δημόσιος τομέας είναι στους “σφραγιδοκράτορες”! Ενώ παράλληλα έχουμε έλλειψη ιατρών και Νοσηλευτών! Τι θα κάνετε κ. Μητσοτάκη; θα πάρετε τον άχρηστο “γραφιά” ή τον 1 από τους 9 κηπουρούς για τα 3 παρτέρια του Ευαγγελισμού και θα τους σπουδάσετε νοσηλευτές;

Ίσως να το δούμε και αυτό! Εδώ είδαμε καθαρίστριες, να γίνονται γραμματείς έδρας δικαστηρίων.  Γιατί να μη δούμε τον κ.Γιάννη (Αληθινή περίπτωση, μπορείτε να το ελέγξετε για να δείτε τα χάλια μας) πρώην αφισσοκολητή του ΠΑΣΟΚ και νυν υπάλληλο της ΔΟΥ Κύμης που δεν έχει πάει ούτε δημοτικό και δε ξέρει να γράψει ούτε ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, να εξετάζει τη μητέρα μου στο ΙΚΑ σαν γιατρός…

Επίλογος

Μας διώξατε κύριε Μητσοτάκη. Οι 500.000 πρίπου που ανέφερε πριν μέρες ο Κ.Στουρνάρας, δεν είναι τίποτα! Το νούμερο είναι τουλάχιστον τετραπλάσσιο! Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν να μαζεψουν τα δικαιολογητικά που απαιτεί η γραφειοκρατία ΣΑΣ για να μεταφερθούν στη ΔΟΥ κατοίκων Εξωτερικού και πολλοί από αυτούς έφυγαν αφήνοντας νεκρά ΑΦΜ, μην έχοντας διάθεση και κουράγιο να ασχοληθούν με το τέρας που και εσείς ταίζατε τόσα χρόνια…

Χωρίζουν άνθρωποι για να αλλάξουν φορολογική κατοικία γιατί η Ελλάδα παρανομεί και δε δεχεται την ευρωπαική οδηγία ούτε προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση βάση της αποφάσεως του ΣτΕ που λέει πως στην ενωμένη Ευρώπη, ένα ζευγάρι μπορεί να δουλευει σε διαφορετικές χώρες!

Εσείς προσοχή, μη χάσετε τον πελάτη! Εν αναμονή του επενδυτικού οργασμού λοιπόν! Γιατί όχι; Είμαι σίγουρος πως με το 9% μείωση που εξαγγείλατε, η Motorola, η Ericson, η Microsoft και η Cisco, θα αφήσουν τη Ρουμανία και θα έρθουν τρέχοντας…

Υ.Γ. Ποτέ δε ζητήσαμε κ. Μητσοτάκη κάτι… Μόνο να μας αφήσετε ήσυχους να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε! Δε θέλουμε βοήθεια, ούτε παροχές για να δημιουργήσουμε πλούτο όταν η φορολογία είναι λογική και δε μας ταλαιπωρείτε καθημερινά με τη γραφειοκρατία και τους εκβιαστικούς ελέγχους! Την ηρεμία μας και την ησυχία μας θέλουμε… Τα άλλα τα βρίσκουμε μόνοι μας…

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

Επιχειρηματικός Σύμβουλος