Συχνές Ερωτήσεις - Taxbg Ιδρυση Εταιρειας Στη Βουλγαρια

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Taxbg

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και απορίες που έχουν όλοι οι πελάτες μας. Η Taxbg είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύσταση της εταιρείας σας στη Βουλγαρία.

Αν δε βρείτε απάντηση σε κάποια από της ερωτήσεις σας, μπορείτε να διαβάσετε το blog μας ή θα χαρούμε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπροσωπός μας, θα σας καλέσει χωρίς καμμία άλλη υποχρέωση από μέρους σας.

   Φόρμα Επικοινωνίας
click2call
Συχνές Ερωτήσεις: Συχνές Ερωτήσεις:

Φόρος Μερισμάτων Βουλγαρία – Taxbg

Το μέρισμα, (διανομή κερδών), στη Βουλγαρία φορολογείται με 5%. Πρώτα φορολογείται το νομικό πρόσωπο (εταιρεία) με 10% επί των καθαρών κερδών και μετά όταν η εταιρεία αποφασίσει να διανείμει τα κέρδη (μερίσματα) στους μετόχους, τότε αυτά φορολογούνται με 5%. Φόρος Μερισμάτων Βουλγαρία – Taxbg

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο μέτοχος, δεν είναι φορολογικός κάτοικος Βουλγαρίας, ωφείλει να δηλώσει τα έσοδα του στη χώρα που έχει τη φορολογική του κατοικία και να πληρώσει τη διαφορά. Δλδ αν κάποιος είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και το μέρισμα από εταιρείες εξωτερικού φορολογείται με 10% στη χώρα του, πρέπει να πληρώσει τη διαφορά στο ελληνικό κράτος, δλδ 5%.

Η διανομή κερδών, (Μέρισμα) στη Βουλγαρία, δεν είναι υποχρεωτική κάθε έτος.

Για αλλαγές φορολογικής κατοικίας μπορείτε να μάθετε περισσότερα σε αυτή την ενότητα:

Αλλαγή φορολογικής κατοικίας

Έχετε περισσότερες απορίες ή χρειάζεστε επιπλέον διευκρινήσεις; Ένας από τους εκπροσώπους μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας, χωρίς καμμία υποχρεωση από μέρους σας:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call
g

Επικοινώνησα με ένα γραφείο στη Βουλγαρία και μου είπαν πως δε χρειάζεται να δηλώσω το μέρισμα μου στην Ελλάδα. Είναι σωστό; Μέρισμα Βουλγαρία Taxbg

-ΟΧΙ, σε καμμία περίπτωση! Είναι αλήθεια πως στη Βουλγαρία εφόσον είστε τυπικοί σε μερικά πράγματα, δε θα έχετε ποτέ πρόβλημα με τις ελεγκτικές αρχές. Όμως αυτό δε σας απαλλάσει από τις υποχρεώσεις σας προς τη χώρα που έχετε τη φορολογική σας κατοικία. Μέρισμα Βουλγαρία Taxbg

Αν λοιπόν, είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, το μέρισμα που θα πάρετε (αν πάρετε), από την εταιρεία σας που έχει έδρα στη Βουλγαρία, θα φορολογηθεί με 5% στη Βουλγαρία και αν στην Ελλάδα η φορολογία μερισμάτων είναι παραπάνω, θα πρέπει να καταβάλετε τη διαφορά στις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νομικά πρόσωπα στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωμένα να δίνουν κάθε χρόνο μέρισμα στους μετόχους.

Επισκεφτείτε επίσης την ενότητα που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία αλλαγής φορολογικής κατοικίας

Αν ακόμα έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις, ένας εκπροσωπος μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς καμμία υποχρέωση από μερους σας.

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Load More