Απαιτείται η παρουσία μου στη Βουλγαρία γiα να ιδρύσω την εταιρεία μου;

Παρουσία μετόχων για ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία – Taxbg

Ο χρόνος ίδρυσης εταιρείας στη Βουλγαρία για τη κατάθεση όλων των εγγράφων, από την taxbg, δε ξεπερνά τις 2-2.5 ώρες. Η απάντηση από το εμπορικό μητρώο πάρνει από 3-5 μέρες.H Παρουσία μετόχων για ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωτική.

Κανονικά η παρουσία σας, είναι υποχρεωτίκη δύο φορές. Παρόλαυτά, σε συννενόηση με το γραφείο μας και με μία μικρή χρέωση, μπορούμε να σας αποστείλουμε τα έγγραφα τα οποία μεταφράζετε και υπογράφετε στη πρεσβεία της Βουλγαρίας και μας τα αποστέλλετε ταχυδρομικώς, ώστε να προβούμε στη ίδρυση της εταιρείας για λογαριασμό σας.

Το ίδιο ισχύει και για τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αυτό που δε μπορούμε να κάνουμε σε καμμία περίπτωση για λογαριασμό σας και για την ασφάλεια σας, είναι να παραλάβουμε το web-banking και τη κάρτα αναλήψεων από τη τράπεζα σας.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία ίδρυσης εδω:

Ίδρυση εταιρείας βήμα – βήμα

Έχετε ακόμα απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις; Ενας από τους εκπροσώπους μας, θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας, χωρίς καμμία άλλη υποχρέωση από μέρους σας:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Γιατί υπάρχουν διαφορετικές χρεώσεις για την ίδρυση εταιρείας στο ίντερνετ;

Κοστος Ιδρυσης Εταιρειας στην Βουλγαρια – Taxbg

Το κοστος ιδρυσης εταιρειας στην Βουλγαρια από την Taxbg, είναι 500 ευρώ. Περιλαμβάνει πλήρη φορολογικό σχεδιασμό, τρίμηνη τηλεφωνική υποστήριξη και εκπαίδευση σας σε όλα τα θέματα σχετικά με την εταιρεία σας. Από τις υποχρεώσεις σας μέχρι τον τρόπο τιμολόγησης και το web – banking.

Δείτε τις χρεώσεις μας αναλυτικά εδώ:

Τιμές

Οι τιμές που θα βρείτε από γραφεία στο διαδίκτυο, είναι από 380 -1.200 ευρώ.  Στη πρώτη περίπτωση, θα αντιμετωπίσετε κρυφές χρεώσεις, έξοδα μεταφράσεων, διερμηνέα, έξτρα αμοιβές λογιστή κλπ. Στη δεύτερη περίπτωση έχετε να αντιμετωπίσετε συνήθως μεσάζοντες που απλά βγάζουν τη προμηθειά τους.

Σχεδόν σε καμμία περίπτωση, κανένα γραφείο δε θα σας προσφέρει την εξασφάλιση νομιμότητας σε σχέση με τις ελληνικές αρχές και τις ιδιαιτερότητες που αυτές έχουν. Σε καμμία περίπτωση, κανένας δε θέλει να σας κάνει κακό, απλά γνωρίζουν τους νόμους της Βουλγαρίας και κάποιες φορές, της Ε.Ε, χωρις να έχουν πρόσβαση στους Ελληνικούς νόμους που αλλάζουν ανά μερικούς μήνες και χρειάζονται ανάλυση από Έλληνα φοροτεχνικό.

Επίσης βασικός παράγοντας είναι και η μετέπειτα συνεργασία σας: Δυσκολία επικοινωνίας με το λογιστή λόγω γλώσσας, εξτρα αμοιβές λογιστή κτλ.

Απόδειξη των παρπάνω είναι πως η Taxbg δε θα προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας σας, αν δεν έχει εξασφαλιστεί ο ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος λειτουργείας αυτής, ακόμα και αν αυτό είναι η επιθυμία σας.

Θέλουμε ικανοποιημένους πελάτες – συνεργάτες και μακροχρόνιες σχέσης συνεργασίας βασισμένες στην εμπιστοσύνη καθώς και τις συστάσεις σας.

Αν έχετε ακόμα κάποιες απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις, ένας από τους εκπροσώπους μας, θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας, χωρίς καμμία άλλη υποχρέωση από μέρους σας.

Φόρμα Επικοινωνίας

click2call

 

Ποιος είναι ο φόρος μερισμάτων στη Βουλγαρία;

Φόρος Μερισμάτων Βουλγαρία – Taxbg

Το μέρισμα, (διανομή κερδών), στη Βουλγαρία φορολογείται με 5%. Πρώτα φορολογείται το νομικό πρόσωπο (εταιρεία) με 10% επί των καθαρών κερδών και μετά όταν η εταιρεία αποφασίσει να διανείμει τα κέρδη (μερίσματα) στους μετόχους, τότε αυτά φορολογούνται με 5%. Φόρος Μερισμάτων Βουλγαρία – Taxbg

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο μέτοχος, δεν είναι φορολογικός κάτοικος Βουλγαρίας, ωφείλει να δηλώσει τα έσοδα του στη χώρα που έχει τη φορολογική του κατοικία και να πληρώσει τη διαφορά. Δλδ αν κάποιος είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και το μέρισμα από εταιρείες εξωτερικού φορολογείται με 10% στη χώρα του, πρέπει να πληρώσει τη διαφορά στο ελληνικό κράτος, δλδ 5%.

Η διανομή κερδών, (Μέρισμα) στη Βουλγαρία, δεν είναι υποχρεωτική κάθε έτος.

Για αλλαγές φορολογικής κατοικίας μπορείτε να μάθετε περισσότερα σε αυτή την ενότητα:

Αλλαγή φορολογικής κατοικίας

Έχετε περισσότερες απορίες ή χρειάζεστε επιπλέον διευκρινήσεις; Ένας από τους εκπροσώπους μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας, χωρίς καμμία υποχρεωση από μέρους σας:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call
g

Ποιος είναι ο φόρος Νομικών Προσώπων (Εταιρειών) στη Βουλγαρία;

Ποιος είναι ο φόρος Νομικών Προσώπων (Εταιρειών) στη Βουλγαρία; – Ποια είναι η Φορολογια Βουλγαριας; φορολογία στη βουλγαρία

Φόρος εισοδήματος εταιρειών
Σύμφωνα με το Νόμο περί φόρου εισοδήματος εταιρειών (ΝΦΕΕ) όλα τα νομικά πρόσωπα και ενώσεις χωρίς νομική προσωπικότητα οι οποίοι συναλλάσσονται εμπορικά στη χώρα φορολογούνται. Ο φόρος εισοδημάτος είαναι 10% ανεξαρτήτως ποσού κερδών. Ποια είναι η φορολογια βουλγαριας; | Φορολογία στη Βουλγαρία

Ο φορολογικός συντελεστής είναι 10% και υπολογίζεται αφαιρώντας από τα έσοδα της εταιρείας τις συνολικές δαπάνες. Όλες οι βουλγαρικές εταιρείες υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και πληρώνουν τον φόρο τους μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν αφορολόγητα εταιρικά εισοδήματα και δεν έχει σημασία πόσο καιρό η ιδιοκτησία ανήκει στην εταιρεία, η εταιρεία πληρώνει πάντα τους φόρους σε περίπτωση πώλησης ακινήτου ή ενοικίαση.

Εταιρική φορολογία των εισοδημάτων που ισχύουν για τα καθαρά κέρδη των βουλγαρικών επιχειρήσεων από τις εμπορικές τους δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε αλλοδαπός και έχετε δημιουργήσει μια εταιρεία στη Βουλγαρία για να αγοράσει ένα σπίτι ή γη, κατά την ενοικίαση ή την πώληση του ακινήτου για λογαριασμό της εταιρείας, έχετε το δικαίωμα να πληρώνετε εταιρικό φόρο.

Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνηση ή περαιτερω πληροφορίες, ένας από τους εκπροσωπους μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή πατήστε το κουμπί να σας καλέσουμε εμείς:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Πόσος χρόνος χρειάζεται να ιδρύσω την εταιρεία μου στη Βουλγαρία;

Taxbg : -Πόσος χρόνος χρειάζεται να ιδρύσω την εταιρεία μου στη Βουλγαρία; χρονος ιδρυσης εταιρειας βουλγαρια:

Η αίτηση για την ίδρυση της εταιρείας και η κατάθεση αυτής δε ξεπερνά τις 2 ώρες εφόσον έχει προηγηθεί συννενόηση με το γραφείο μας ωστε να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία των προς υπογραφή εγγράφων.  taxbg χρονος ιδρυσης εταιρειας βουλγαρια:

Παρόλαυτά το ΑΦΜ σας (registretion number) δίδεται σε 3-7 εργάσιμες από το εμπορικό μητρώο. Σας αποστέλεται ηλεκτρονικά ανάλογα με το μήνα και το φόρτο εργασίας.

Αν ακόμα έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις, ένας εκπροσωπος μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς καμμία υποχρέωση από μερους σας. Απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Επικοινώνησα με ένα γραφείο στη Βουλγαρία και μου είπαν πως δε χρειάζεται να δηλώσω το μέρισμα μου στην Ελλάδα. Είναι σωστό;

Επικοινώνησα με ένα γραφείο στη Βουλγαρία και μου είπαν πως δε χρειάζεται να δηλώσω το μέρισμα μου στην Ελλάδα. Είναι σωστό; Μέρισμα Βουλγαρία Taxbg

-ΟΧΙ, σε καμμία περίπτωση! Είναι αλήθεια πως στη Βουλγαρία εφόσον είστε τυπικοί σε μερικά πράγματα, δε θα έχετε ποτέ πρόβλημα με τις ελεγκτικές αρχές. Όμως αυτό δε σας απαλλάσει από τις υποχρεώσεις σας προς τη χώρα που έχετε τη φορολογική σας κατοικία. Μέρισμα Βουλγαρία Taxbg

Αν λοιπόν, είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, το μέρισμα που θα πάρετε (αν πάρετε), από την εταιρεία σας που έχει έδρα στη Βουλγαρία, θα φορολογηθεί με 5% στη Βουλγαρία και αν στην Ελλάδα η φορολογία μερισμάτων είναι παραπάνω, θα πρέπει να καταβάλετε τη διαφορά στις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νομικά πρόσωπα στη Βουλγαρία δεν είναι υποχρεωμένα να δίνουν κάθε χρόνο μέρισμα στους μετόχους.

Επισκεφτείτε επίσης την ενότητα που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία αλλαγής φορολογικής κατοικίας

Αν ακόμα έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις, ένας εκπροσωπος μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς καμμία υποχρέωση από μερους σας.

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Μπορεί να κατηγορηθώ για φοροδιαφυγή αν έχω μία εταιρεία στη Βουλγαρία;

Μπορεί να κατηγορηθώ για φοροδιαφυγή Αν έχω εταιρεία στη βουλγαρία; εταιρείες βουλγαρία φοροδιαφυγή taxbg.gr

Όχι, εαν: εταιρείες βουλγαρία φοροδιαφυγή taxbg

 • Δεν παραβιάζετε το νόμο περι ενδοομιλικών συνναλαγών,
 • Αν δε πραγματοποιείτε εικονικές τριγωνικές συναλλαγές,
 • Αν εκδίδετε κανονικά τα παραστατικά πωλήσεων και
 • Δηλώνετε τα μερίσματα της εταιρείας σας στη χώρα που έχετε τη φορολογική σας κατοικία. Εταιρείες Βουλγαρία – Φοροδιαφυγή: Είναι καθιερωμένη πρακτική στην Ελλάδα η παραπληροφόρηση και ο εκφοβισμός των πολιτών, μέσω των ΜΜΕ ώστε οι εφορίες να “μη χάνουν τον πελάτη”. Δεν είναι τυχαίο οτί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, οι πολίτες γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ίδιοι αλλά και οι χώρες τους με την συμετοχή τους στην Ευρωπαική Ένωση. Η παραμονή τους δε σε αυτή είναι ο κύριος λόγος που επηρρεάζει τη ψήφο τους.Η χώρα μας, αντί να γίνει ανταγωνιστική και να προσφέρει περισσότερα στους πολίτες της και ειδικά στους νέους, βοηθώντας τους στα επιχειρηματικά τους ξεκινήματα και να είναι δίπλα τους κατά τη υλοποίηση των στόσχων και ονείρων τους, στέκεται απέναντι τους και “ποινικοποιεί” οποιαδήποτε προσπαθεια τους με την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία.Συχνά ακούτε να χαρακτηρίζονται οι εταιρείες εντός Ε.Ε off-shore (υπεράκτιες) κάτι το οποιό είναι εντελώς ψευδές. Η Ε.Ε. προσπαθώντας να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών- μελών και όχι μόνο, έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που ισχύουν για όλα τα κράτη της:
  • Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για υπηρεσίες και εμπορευματα απαλλαγμένες από Φ.Π.Α.
  • Συναλλαγές για υπηρεσίες και εμπορευματα προς τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε) απαλλαγμένες από Φ.Π.Α. (Φ.Π.Α Εξαγωγών)
  • Κατάργηση της περιαγωγής (Roaming) εντός της χώρες της Ε.Ε.
  • Ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων. (Συνθήκη Σένγκεν)

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Γιατί ακούω στα κανάλια πως αυτές οι εταρείες είναι παράνομες;

Γιατί ακούω στα κανάλια πως αυτές οι εταιρείες είναι παράνομες; Εταιρείες Βουλγαρία παράνομες Taxbg.gr

Δε θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση χωρίς να κάνουμε ένα “άμμεσο” και λίγο επιθετικό σχόλιο: Εταιρείες Βουλγαρία παράνομες Taxbg.gr:

Είναι καθιερωμένη πρακτική στην Ελλάδα η παραπληροφόρηση και ο εκφοβισμός των πολιτών, μέσω των ΜΜΕ ώστε οι εφορίες να «μη χάνουν τον πελάτη». Δεν είναι τυχαίο οτί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, οι πολίτες γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ίδιοι αλλά και οι χώρες τους με την συμετοχή τους στην Ευρωπαική Ένωση. Η παραμονή τους δε σε αυτή είναι ο κύριος λόγος που επιρρεάζει τη ψήφο τους.

Η χώρα μας, αντί να γίνει ανταγωνιστική και να προσφέρει περισσότερα στους πολίτες της και ειδικά στους νέους:

 • Βοηθώντας τους στα επιχειρηματικά τους ξεκινήματα
 • Να είναι δίπλα τους κατά τη υλοποίηση των στόχων και των ονείρων τους,

Στέκεται απέναντι τους και «ποινικοποιεί» οποιαδήποτε προσπαθεια τους με την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία.

Βάση επίσημων στοιχείων, για κάθε 100 ευρώ που θα εισπράξει κάποιος επαγγελματίας στην Ελλάδα, τα 86 ευρώ πηγαίνουν στο κράτος. Αν δε, κάποιος είναι “άτυχος” και καταφέρει με τον κόπο και την εργασία του να κερδίσει περισσότερα, με το νέο ασφαλιστικό:

-θα πληρώσει και περισσότερα έχοντας απέναντι του ένα κράτος που τον αντιμετωπίζει ως εχθρό.

Δείτε περισσότερα για τη διαδικασία ίδρυσης εταιρείας, εδω:

Ίδρυση εταιρείας

Έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινήσεις; Ένας από τους εκπροσώπους μας, θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας:

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call

Είναι νόμιμο να έχω μία εταιρεία στη Βουλγαρία;

Είναι νόμιμο να έχω μία εταιρεία στη Βουλγαρία; νομιμη εταιρεια στη βουλγαρια taxbg

Ναι. Σαν πολίτης της Ε.Ε. μπορείτε να έχετε όσες εταιρείες θέλετε σε διαφορετικές χώρες της ευρωπαικής ένωσης εφόσον δεν διαπράτετε κάποια φορολογική παράβαση. Η ίδρυση της εταιρείας στη Βουλγαρία είναι έυκολη και γρήγορη. Αλλά θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω: Νομιμη Εταιρεια Στη Βουλγαρια Taxbg.gr

 • Να μη παραβιάζετε το νόμο της Ε.Ε. για τις ενδοομιλικές συναλλαγές.
 • Να μην πραγματοποιείτε εικονικές τριγωνικές συναλλαγές. (Από το κοινοτικό δίκαιο προβλέπονται οι ενδοκοινοτικές τριγωνικές συναλλαγές που είναι απολύτως νόμιμες.
 • Να δηλώνετε τα μερίσματα της εταιρείας σας στη χώρα που είστε φορολογικός κάτοικος. Δείτε περισσότερα για την αλλαγη φορολογικής κατοικίας εδω.

Για περισσότερες διευκρινήσεις, ένας εκπροσωπος μας θα χαρεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

Φόρμα Επικοινωνίας
click2call